Cummins (Holset) benoemt Turbo’s Hoet tot Gold Distributor

22 December 2016

De gouden plaquette hangt al te blinken in het hoofdkantoor: we zijn Gold Distributor voor Cummins Turbo Technologies, producent van Holset turbo’s! Supertrots zijn we, dat snapt u. Tijd voor een gesprek met Edwin van Plaggenhoef, hoofd marketing voor onderdelen bij Cummins voor Europa en Rusland.

Waar kennen garagisten Cummins van?

Edwin van Plaggenhoef: “Cummins is producent van het merk Holset. We leveren motoren en turbo’s voor het zwaardere werk: vrachtwagens, schepen, aggregaten. Specialiteit van Cummins is vooral de midrange heavy duty motoren. Bijvoorbeeld LF en CF vrachtwagens en binnenvaartschepen. Cummins heeft zo’n 45.000 medewerkers, in vestigingen over de hele wereld. De productie vindt met name plaats in de VS, Engeland, China en India. Ikzelf werk al 19 jaar bij Cummins en sinds 2001, dus ook alweer zo’n 15 jaar, is Turbo’s Hoet onze officiële distributeur voor België, Frankrijk en Bulgarije.”

Niet alleen nieuwe turbo’s, ook revisie…

“Klopt, dat is juist waarin Turbo’s Hoet zo sterk is. Ten eerste is het prettig om te weten dat Turbo’s Hoet onze turbo’s exact volgens onze specificaties reviseren. Daarnaast zijn jullie ook op de hoogte van de nieuwste technieken, zoals variabele geometrie. Komt natuurlijk ook omdat wij daarin regelmatig investeren met technische trainingen. Je kent elkaar, de lijntjes zijn kort, je hebt aan een half woord genoeg, kortom… een prettige samenwerking, die zorgt voor een uitstekende uitwisseling van kennis.”

Genoeg reden voor een award?

“Nee, daarvoor moet je wel meer in huis hebben. De award reiken we uit aan distributeurs die een bepaald volume bereiken aan omzetgroei. En wat we sterk vinden aan Turbo’s Hoet is dat jullie je voorraad slim inrichten, zodat jullie ook de niet-gangbare types direct kunnen leveren. Zeker in ons segment, met veel verschillende types en toepassingen, is dat niet makkelijk. En we kijken hóe een distributeur omzetgroei bereikt. Turbo’s Hoet heeft dat heel slim gedaan door te focussen op de juiste marktsegmenten, zoals de Iveco Cursor in Frankrijk. Daarnaast vinden wij het Turbopartner Programma een heel sterk concept. En we hebben veel waardering voor de laagdrempelige manier waarop Turbo’s Hoet haar kennis beschikbaar stelt, met bijvoorbeeld deze nieuwsbrief.”

Dank voor de complimenten! Nu even naar de toekomst… Voor personenwagens is de turbomarkt nog lang niet uitgegroeid. Hoe is dat voor jullie sector?

“Voor ons liggen er met name kansen in de eerste montage, dat Holset dus de standaard is waarmee nieuwe vrachtwagens worden uitgerust. Op dit moment is dat al het geval bij Daf, Scania, Volvo en Iveco. We gaan ons daarnaast richten op dieselmotoren vanaf 2,3 liter. We verwachten namelijk dat de markt van transporters, zoals de Iveco Daily, nog verder zal groeien.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail me: olaf.velthuis@th-group.eu