Over tien jaar twee keer zoveel turbo’s

Over tien jaar twee keer zoveel turbo’s

De toekomst voorspellen, dat kunnen we niet. Maar we houden voor u wél de ontwikkelingen op het gebied van autotechniek in de gaten. Op het gebied van turbo’s verwachten we de komende tien jaar een grote verandering. We praten u graag even bij en vertellen direct hoe u hierop kunt inspelen.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de turbomarkt zal de komende tien jaar verdubbelen naar 59.8 miljoen turbo’s wereldwijd in 2025! De grootste groei vindt plaats in het personenvervoer. PricewaterhouseCoopers legt de grafieken over de groei van de wereldbevolking, de verwachte toename van de levensstandaard én de strenge normen voor CO2 uitstoot naast elkaar en komt zo tot deze conclusie. PwC ziet namelijk ook dat turbo’s bij uitstek geschikt zijn om meer motorvermogen te krijgen bij minder brandstofverbruik. Zij verwachten dat autofabrikanten de voorkeur zullen geven aan het verder ontwikkelen van turbotechniek bij het downsizen van motoren.

Turbo optimaliseren

De focus op milieu en duurzaamheid heeft nog een ander gevolg: auto’s gaan langer mee. Naast research & development afdelingen van autofabrikanten zullen ook de onderhoudsmonteurs het druk krijgen. Klinkt goed, toch? Dat betekent wél dat u regelmatig wordt geconfronteerd met technische vernieuwingen. Na de parallelschakeling en serieschakeling van turbo’s, de e-turbo, de twin-scroll, de dumpvalve en VNT zullen autofabrikanten immers beslist nieuwe systemen ontwikkelen om de werking van de turbo verder te optimaliseren.

Turbovraagstukken oplossen

Als generalist is het voor garagisten bijna niet te doen om álle ontwikkelingen op de voet te volgen. En dat hoeft ook niet. Daar heeft u namelijk uw specialisten voor: onze Jason, Ronald, Diederik en Andre doen niets liever dan turbovraagstukken oplossen. En een nieuwe turbotechniek is voor hen hetzelfde als eredivisiekaartjes voor een voetbalfan: die móeten ze in hun vingers hebben.

Zo makkelijk mogelijk

Krijgt u te maken met een defecte turbo, dan is Turbo’s Hoet bellen de snelste en betrouwbaarste manier om uw klant weer op de weg te helpen. Ten eerste hebben wij vrijwel álle types op voorraad. Ten tweede helpen we u bij het opsporen van de oorzaak van de storing, want een turboschade wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een externe factor. Ten derde weten we met onze jarenlange ervaring precies hoe we het u zo makkelijk mogelijk kunnen maken. We kijken continu hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Een voorbeeld daarvan is turbohalen.nl, de koeriersdienst voor het ophalen en brengen van uw turbo.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat het me weten: Mail me