TurboPartner D.A.B. Hilversum

26 November 2015

Ons netwerk van TurboPartners strekt zich uit over heel Nederland. Een van die partners is D.A.B. Hilversum. Onder het mom van ‘stel jezelf eens voor’ vuurden we onze vragen af op eigenaar Dennis Bos.

Opgericht in

1964. We draaien al heel wat jaartjes mee. Mijn vader nam het bedrijf in 1981 over van de oprichter. Ik ben er in 1996 ingerold en ben mede-eigenaar sinds 2002. We werken hoofdzakelijk voor garagebedrijven.

Team

We hebben een team van 4 monteurs, gespecialiseerd in alles wat met dieseltechniek te maken heeft. Bijvoorbeeld brandstof- en turbosystemen. Als eigenaar heb ik niet veel tijd meer om in de werkplaats bezig te zijn. Ik stel vaak de diagnose en zet het dan door naar onze monteurs.

Je favoriete automerk

BMW. We hebben er bij D.A.B. allemaal een voorliefde voor. Mooie motoren en BMW sleutelt lekker. Vooral omdat het Duits is, alles is heel logisch en solide. En BMW behoudt zijn kwaliteit. Sommige auto’s zijn na 2,5 ton helemaal opgesleuteld, maar dat zul je bij BMW niet snel meemaken.

Je favoriete klus

Als ‘ie maar technisch is! De mooiste klussen zijn die waar veel techniek bij komt kijken. Het vervangen van injectoren of een diagnose stellen voor een bi-turbo van een Audi A6 bijvoorbeeld. Wij gaan moeilijke klussen niet uit de weg, maar verdiepen ons juist graag in ingewikkelde systemen. We staan er bekend om.

Turbo’s Hoet, want…

De kennis van die jongens, daarin zijn ze echt de nummer 1. Ze helpen je altijd om een oplossing te vinden. Daarnaast zijn ze flexibel en betrouwbaar. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk ook een belangrijke reden om onze turbo’s bij hen te bestellen.

Opel Antara

We hadden eens een probleem met een Opel Antara. Twee keer een nieuwe turbo, twee keer kapot door een onbekende oorzaak. Turbo’s Hoet liet ons niet in de kou staan. We hebben allebei water bij de wijn gedaan en zo is het opgelost. Heel schappelijk, ik heb namelijk wel anders meegemaakt.