TURBOPARTNER AAN HET WOORD

Eigenaar Rasol Akhavan komt oorspronkelijk uit Perzië, daar staat ‘Pars’ voor in de bedrijfsnaam. Aangezien hij al 28 jaar in Den Helder woont, is z’n voornaam voldoende – iedereen kent hem.

OPGERICHT IN

Dat was in 2006. Dan bestaan we nu dus alweer 12 jaar. In de maand mei is ons bedrijf trouwens jarig.

HOEVEEL MONTEURS

We hebben 3 mensen in de werkplaats, één daarvan is overigens onze jongste dochter. Al onze 4 kinderen kunnen goed sleutelen, maar zij treedt echt in onze voetsporen.

JE FAVORIETE MERK

Álles wat binnenkomt, ik heb geen voorkeur. Ik heb wel veel respect voor de Japanse merken. Dat zijn taaie auto’s en hebben weinig onderhoud nodig.

JE FAVORIETE KLUS

Ik ben vaak te vinden in onze showroom, waar we altijd wel zo’n 15 auto’s hebben staan tussen de 1000 en 6000 euro. Daarnaast ben ik één van de keuringsmeesters bij ons; ik sta dus ook met een half been in de werkplaats. Verder doe ik meestal de snelle klussen, zodat ik tijd heb om de klanten te ontvangen. Daarbij heb ik een voorkeur voor het mechanische gedeelte. Ik merk dat de jeugd wat meer met de elektronische uitdagingen heeft. Misschien willen ze hun handen niet vies maken? Die olie krijg ik niet meer van mijn handen, vrees ik. Mijn vrouw adviseert me om de afwas te doen, zodat m’n handen schoon worden. Maar daar heb ik niet zo’n zin in, hahaha.

SINDS WANNEER WERK JE MET TURBO’S HOET

Dat is sinds 2012, een jaar of 6 dus nu. Ik ben heel erg tevreden en dat zeg ik niet omdat ik nu wordt geïnterviewd. Ik vind het prettig om mijn bevindingen over een storing met de werkplaats van Turbo’s Hoet te delen. Daardoor leer je zelf ook altijd weer wat bij. Dat is belangrijk, de autotechniek verandert immers ook continu.

HEB JE EEN VOORBEELD VAN EEN PROBLEEM DAT JE MET TURBO’S HOET HEBT OPGELOST?

Dat was een Volkswagen Tiguan 1400 tsi, niet zo lang geleden. We hebben de jongens van Turbo’s Hoet een filmpje gestuurd, zodat ze konden zien wat er aan de hand was. Het bleek uiteindelijk speling op de turbo-as te zijn. We konden de storing snel oplossen, klant blij, wij blij. Ik heb nog niet anders meegemaakt met Turbo’s Hoet.

ZOU JE HET TURBOPARTNER-PROGRAMMA AANBEVELEN?

Jazeker! Meestal wil ik de dingen gewoon op m’n eigen manier doen. Maar tijdens de Turbotraining leer ik waaróm ik een bepaalde werkwijze moet aanhouden. Zo’n informatieavond is dus heel nuttig. Mijn dochter is vorig jaar ook TurboPartner geworden, toen was ze nog maar 17 jaar en had ze nog geen turboreparatie meegemaakt. Nu is ze expert, ik ben een trotse vader!