Turbo’s, van personenauto tot bouwkraan

Turbo’s, van personenauto tot bouwkraan

Wist u dat de turbo oorspronkelijk was bedoeld voor scheepsmotoren? Het principe is steeds verder aangescherpt en in steeds meer soorten motoren toegepast. Vandaar dat Turbo’s Hoet niet alleen in de autobranche, maar ook in de maritieme, agrarische en logistieke sector number one is. Turbo’s werken namelijk nog altijd hetzelfde. Of u ze nu met de hand kunt tillen of er een heel bankstel in kwijt kunt. Daarbij geven ze het ook in deze sectoren vaak op door externe oorzaken, zoals te weinig oliedruk of een verkeerde smering. Ongeacht uw branche, ons serviceteam beleeft er plezier aan om het tot op de bodem voor u uit te zoeken.

Een verschil tussen de autobranche en deze sectoren is dat typische turbostoringen hier vaak ontstaan door overbelasting. Dit kunnen we zien aan het soort schade. We geven dan advies over het gebruik van de machine. Daarnaast kijken we direct of er een zwaardere uitvoering van dezelfde turbo beschikbaar is. Hiermee kan de machine zwaarder belast worden zonder dat de turbo defect raakt.

KORTE LIJNTJES

Een ander groot verschil tussen bijvoorbeeld de maritieme sector en de autobranche is dat er geen leenmachines zijn. Een scheepswerf heeft geen vervangende rijnaak liggen. Als een turbo het in deze sectoren opgeeft, moet deze zo snel mogelijk worden hersteld of vervangen. Stilstand kost immers veel geld. Dan is het handig om een kort lijntje naar de nummer één turbospecialisten van Nederland te hebben.

TOT DE KERN

Bij een defecte turbo zoeken we samen met u altijd eerst naar de oorzaak voordat we een nieuwe aanbieden. Want een turbo gaat eigenlijk niet uit zichzelf kapot. Zouden we u direct een nieuwe sturen zonder u de achterliggende oorzaak te vertellen, dan staat uw klant waarschijnlijk binnen de kortste keren weer met hetzelfde probleem bij u. Of erger: bij uw concurrent.

100% ZEKERHEID

Daarbij is een nieuwe turbo meestal niet eens nodig. Wij reviseren turbo’s zo dat ze écht weer zo goed als nieuw zijn. Bovendien bieden wij standaard twee jaar garantie. Dat laat zien dat we 100% zeker zijn over iedere turbo —nieuw of gereviseerd— die ons magazijn of onze werkplaats verlaat.

BIJPRATEN

Onze altijd enthousiaste buitendienstmedewerker Alex Nijendijk rijdt daarom honderden kilometers per dag om door heel Nederland die lijntjes te leggen met techneuten in alle sectoren. Van reparatiebedrijven voor bussen tot landbouwmachines en immense bouwkranen. Alex komt dus ook graag bij u langs om te horen hoe het ermee gaat en u bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen.

GEEN KEUZEMENU’s

Soms wilt u gewoon snel weten wat u moet doen om het zelf op te lossen. Dat begrijpen wij, want zo zitten wij ook in elkaar. Daarom kunt u er van op aan dat wij altijd de telefoon opnemen. Bij ons geen kiesmenu’s. Onze turbospecialisten Jason, Ronald, Henk en Andre doen niets liever dan samen met u vraagstukken bespreken én oplossen. Want de technieken worden steeds verfijnder, waardoor wij er ook weer van kunnen leren.

TURBOHALEN.NL

Net als u willen wij mensen zo snel mogelijk helpen. Daarom hebben we turbohalen.nl in het leven geroepen. Met deze nieuwe koeriersservice hebben garagisten razendsnel een vervangende turbo in huis. Zet de kapotte turbo op onze website, dan halen we ‘m op en nemen we —als dat nodig is— meteen een nieuwe voor u mee. De oude repareren we meestal binnen een dag.

Een manshoge scheepsturbo ophalen is natuurlijk even andere koek, maar dan kennen wij weer genoeg specialisten die het graag van ons overnemen. En met onze specialistische kennis over turbo’s in het algemeen weten we misschien wel nét die oplossing waardoor het probleem ter plaatse kan worden opgelost. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Bel ons gerust, of mail me.