Terugblik Brevak

21 June 2016

Drie weken lang varen met een luxe partyschip langs 14 plaatsen in Nederland en België… Dat klinkt goed he! En dat wás het ook. Brezan is er weer in geslaagd een fantastische Brevak te organiseren. We zijn er trots op dat we één van de leveranciers waren die hiervoor zijn geselecteerd. We hebben genoten van alle ontmoetingen met bezoekers, zoals u weet wisselen wij graag technische kennis uit. Honderden belangstellenden deden mee aan onze Turbo Challenge, die inmiddels al een traditie begint te worden. Hieronder leest u meer over de vragen die deze keer werden gesteld en de uitslag.

Sleutel tot kennis

Bent u op onze stand geweest? Dan danken wij u voor uw belangstelling. Was u dit jaar niet in de gelegenheid om de Brevak te bezoeken? Dan heeft u echt iets gemist. De varende beurs is namelijk de sleutel tot kennis. Bij uitstek geschikt voor iedereen die zijn deskundigheid op het gebied van autotechniek wil opfrissen. Turbokennis hoeft u echter niet te missen. U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft, of als u hulp wilt bij het stellen van een diagnose. Zo voorkomt u onnodige zoekuren. Heel veel tips en kennis vindt u hier. Heeft uw collega zich daar al voor ingeschreven? Voor de eerste twintig aanmeldingen hebben we nog een leuke verrassing: een miniturbo als sleutelhanger.

turbo_keychain

Turbo Challenge

De Turbo Challenge kreeg veel belangstelling. Maar liefst 356 technici namen de uitdaging aan en testten hun kennis van turbotechniek. Aan de hand van een gedemonteerde turbo stelden we tien multiple choice vragen zoals ‘Hoe is de schade aan het axiaallager ontstaan?’ en ‘wat is de mogelijke oorzaak van de koolopbouw in het lagerhuis?’ En… wat is de uitslag? We hebben het idee dat veel mensen deze Turbo Challenge best pittig vonden. Er zijn namelijk maar 18 technici die nul fout hadden. Met name de vraag ‘welk type overdruksysteem wordt er gebruikt bij deze turbo” werd vaak fout beantwoord. Voor het juiste antwoord hierop is het handig om het volgende ezelsbruggetje te onthouden: bij een variabele turbo staat het stangetje dat uit de vacuümpot komt haaks op de as. Slimmeriken hadden overigens kunnen spieken bij de gedemonteerde turbo. Daar konden ze namelijk de ring met variabele schoepen zien liggen.

turbo_challenge_brevak

Volgende Brevak

Wilt u nog even nagenieten? Bekijk dan hier de sfeerimpressie van de Brevak 2016. De volgende Brevak is pas weer in 2018.

Opengewerkte turbo

De winnaar krijgt van ons een opengewerkte turbo. In een volgende nieuwsbrief zullen we hem in het zonnetje zetten.