Gratis HaynesPro handleiding Turbo’s Hoet

Gratis HaynesPro handleiding Turbo’s Hoet

Turbo’s Hoet gaat verkochte turbo’s gratis voorzien van een HaynesPro handleiding. De twee bedrijven zijn daartoe een samenwerking gestart, om te voldoen aan de vraag van klanten naar voertuigspecifieke (de-)monteerinstructies.

De samenwerking resulteert in gedetailleerde handleidingen – gebaseerd op OE-informatie – inclusief aanwijzingen voor uit te voeren controles en te gebruiken gereedschappen. Op deze manier kunnen alle monteurs nu een turboreparatie uitvoeren.

Gecompliceerde klus

Garagisten krijgen doorgaans maar een paar keer per jaar te maken met turboschade. De vervanging wordt daardoor geen routine, maar blijft een gecompliceerde klus – waarbij ook het nodige kan misgaan. Bovendien is het risico op herhaalschade groot, omdat 95% van alle turboproblemen wordt veroorzaakt door een storing buiten het onderdeel. Om turboreparaties te vereenvoudigen en de risico’s op herhaalschade te minimaliseren, levert Turbo’s Hoet nu een uitgebreide, gedetailleerde HaynesPro-handleiding. Deze hoort exact bij het merk en type auto en de betreffende turbo. Aanvullend wordt de garagist binnen dertig minuten gebeld door een expert van Turbo’s Hoet. Hij kan de diagnose checken en tips geven voor een correcte (de-)montage. Voor garagisten is dat volgens Turbo’s Hoet een belangrijk punt, omdat ze op die manier hun klanten snel en zonder risico’s van dienst kunnen zijn.

Turbo manuals

Registratie

Elke garagist die een turbo na ontvangst registreert op de website van Turbo’s Hoet, krijgt direct online toegang tot de voertuigspecifieke turbohandleiding. Die neemt de monteur stap voor stap mee door het volledige proces, inclusief alle uit te voeren controles en te gebruiken gereedschappen en materialen. Turbo’s Hoet en HaynesPro claimen hiermee veel meer te bedienen dan enkel een algemene instructie. “Elke auto en elke motor is anders”, zegt directeur Olaf Velthuis van Turbo’s Hoet. “Dat resulteert in een veelvoud aan mogelijke oorzaken voor – soms ook merkspecifieke – turboschade. Dat gegeven vergt van monteurs dus meer dan enkel de basiskennis. De nieuwe service voorkomt herhaalschades en daarmee onnodige kosten voor een garagist.”

Turbo’s Hoet is officieel distributeur van BorgWarner, Holset, Mitsubishi en IHI. Met een voorraad van ruim 24.000 turbo’s en meer dan een miljoen verkochte turbo’s is het bedrijf een van de grootste turbospecialisten in Europa.