In 4 stappen naar de perfecte turbomontage

In 4 stappen naar de perfecte turbomontage

Geen auto, geen klant en geen montage is hetzelfde. Omdat maar liefst 51% van alle personenauto’s ouder is dan 10 jaar, krijgt u te maken met uiteenlopende types en leeftijden. Met onze uitgebreide voorraad kunnen wij u direct de juiste turbo leveren. Maar de keuze voor het product is slechts één van de factoren die bepalen hoe lang een turbo meegaat. Met deze 4 stappen weet u zeker dat de omvangrijke klus succesvol verloopt.

1. Stel de juiste diagnose

Bij de meeste turboproblemen is niet de turbo de oorzaak maar het gevolg. Als de turbo bijvoorbeeld uitlaatgassen lekt, kan de oorzaak een verstopt roetfilter zijn. Lekt een turbo olie, dan kan er sprake zijn van overmatige carterdruk. En levert de turbo geen vermogen, dan kan dat veroorzaakt worden door een scheur in een turboslang. Zou u de turbo vervangen zonder de oorzaak weg te nemen, is de kans groot dat de klachten weer terugkomen. En dan staat uw klant weer heel snel bij u aan de balie.

2. Los het probleem op de juiste manier op

Nu u dit weet, wilt u natuurlijk exact weten wát de ware oorzaak is voor de storing. Goed om te weten dat u daarvoor onze turbospecialisten aan uw zijde hebt, u kunt ons altijd even bellen. Ook kunt u onze TurboDiagnose-app raadplegen. Bent u Turbopartner, dan kunnen wij ook live met u meekijken via de video/foto feed.

Daarnaast krijgen wij dagelijks vele turbo’s binnen voor een uitgebreide analyse. Aan de hand van de beschadigingen zien wij wat de oorzaak van de schade is. Als de turboschade is ontstaan door een verstopte olieleiding, dan is het belangrijk om niet alleen de turbo te vervangen maar ook de olieleiding.

3. Juiste montage van turbo

Pas als de oorzaak van de turbostoring is verholpen, kunt u de turbo monteren. Ook bij dit proces is het belangrijk om herhaalschade te voorkomen. Vergeet bijvoorbeeld niet om een luchtfilter en oliefilter te vervangen als u de turbo monteert. Of het uitlaatspruitstuk te controleren op metaalresten. Bij elke turbo krijgt u van ons een uitgebreide montagehandleiding, inclusief type-specifieke aanwijzingen. Als u deze stapsgewijs en nauwgezet volgt, is een foutloze montage praktisch gegarandeerd. Maar ook hierbij staan wij graag aan uw zijde. Registreert u uw Turbo’s Hoet turbo bij ons, dan bellen wij u kosteloos binnen 30 minuten om technische ondersteuning te bieden.

4. Juiste product

Een turbo is een kostbaar onderdeel en een turbo vervangen… daar gaan best wat arbeidsuren in zitten. Alles bij elkaar is het een grote reparatie. Logisch dus dat u daarbij zeker wilt weten dat u het juiste product met de juiste kwaliteit voor de juiste prijs heeft, passend bij de leeftijd van de auto. En dat is precies wat Turbo’s Hoet u levert. We hebben een breed assortiment turbo’s die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo kunt u élke klant weer binnen no-time op weg helpen.

TurboPartner: Minimale risico’s en maximale zekerheid

En wat als de turbo ondanks alle zorgvuldigheid na de montage toch niet goed functioneert? Ook dan staan wij aan uw zijde. We hanteren een standaard garantietermijn van twee jaar. En garagisten die TurboPartner zijn, krijgen bij ons aanvullende zekerheden. Zoals het eerste jaar Geen Gezeur Garantie, inclusief vergoeding van extra arbeidsuren. Zo weet u zeker: bij Turbo’s Hoet heeft u minimale risico’s en maximale zekerheid. Lees meer over ons TurboPartner programma »