Fotoverslag: Turbo met extreme koolafzetting

Op de werkbank hebben we een turbo van nog geen half jaar oud, waarbij het gehele draaiende gedeelte eruit ligt. Een schade die je absoluut niet verwacht bij een turbo van deze leeftijd, zeker niet omdat hij nog maar 15.000 km op de teller heeft. We halen de turbo stap voor stap uit elkaar en laten u aan de hand van de foto’s zien hoe wij tot onze diagnose komen. 

Foto 1 en 2
Twee foto’s van het turbinehuis. We zien extreme koolafzetting. 

Foto 3
Nog een keer het turbinehuis, nat van de olie en veel koolafzetting. 

Foto 4
Bij het compressorhuis zien we aanloopsporen. Dat betekent dat het compressorwiel in de behuizing is aangelopen. 

Foto 5
Ook het compressorwiel is vervuild. We zien ook gevolgschade, omdat het wiel is aangelopen in het compressorhuis.

Foto 6
Ook de turbine-as vertoont sterke vervuiling door koolafzetting.

Foto 7
En de lagerplaatsen zijn sterk ingesleten.

Foto 8
Bij het lagerhuis zien we koolafzetting en de afdichtingsplaatsen zijn ingesleten.

Foto 9
Ook het heatshield vertoont veel koolafzetting en is nat van de olie.

Foto 10
Kijken we naar het axiaallager, dan zien we deze is ingelopen. 

Foto 11
Tot slot, de radiaallagers. Kijk eens hoe sterk deze zijn gegroefd. 

Conclusie

De beelden vertellen ons een duidelijk verhaal. De aanloopsporen en de sterke beschadigingen aan de as en lagerplaatsen duiden op axiale speling. Die ontstaat bij te hoge uitlaatgastegendruk. De turbineas wordt dan namelijk naar binnen gedrukt. Het gevolg van die axiale speling is, dat de oliefilm de ontstane ruimte niet kan opvangen en de koelende werking van de olie afneemt. Daardoor verbrandt de aanwezige olie en ontstaat alle koolafzetting die we zien. We hebben zelfs zelden een turbo gezien die zo vuil is als deze. Het feit dat de as niet is verkleurd vertelt ons dat er wel voldoende olie is geweest. Daardoor valt gebrekkige olietoevoer als mogelijke oorzaak af. Door de koolafzetting is de olie wel sterk vervuild en dat heeft de turbo natuurlijk ook geen goed gedaan. In onze FAQ leest u wat het effect van vervuilde olie is. 

Goed, te hoge uitlaatgastegendruk dus. Om herhaalschade te voorkomen is het belangrijk om de oorzaak daarvoor te vinden. Bijvoorbeeld een verstopt roetfilter. We adviseren de monteur de oorzaak voor het verstoorde regeneratieproces op te sporen. Kan zijn dat de eigenaar alleen korte ritjes rijdt, of misschien is er een defect in het gloeisysteem. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail naar sales@th-group.eu. Op zoek naar een turbo? Bezoek dan de turboshop.