Golf 1.6 TDI Bluemotion met vermogenproblemen

Golf 1.6 TDI Bluemotion met vermogenproblemen

PATIËNT

Golf 1.6 bluemotion motorcode CAYC, foutcode P334B00

KLACHT

De turbo levert geen vermogen 

DIAGNOSE

We worden gebeld door een monteur die bezig is met een Golf 1.6 TDI. Het motormanagement geeft aan dat er een storing is op de positiesensor van de actuator en hij wil weten of een nieuwe turbo de oplossing is.  We vragen hem of hij het vacuümsysteem al heeft gecontroleerd. Nee, maar dat zal hij op ons advies nog even doen. Hij belt terug met de volgende uitslag: direct op de vacuümpomp meet hij 0,7 bar onderdruk. En na het magneetventiel blijft er maar 0,1 bar onderdruk over. Dat is dus nog vóór de turbo. Ja, zo kan hij inderdaad geen vermogen leveren. Om zeker te zijn, vragen we hem of hij het magneetventiel wil afsluiten en dan nog een keer wil meten. Het magneetventiel stuurt ook de EGR en de carterventilatie aan. Nu loopt het vacuüm weer op naar 0,7 bar. We hebben het lek dus gevonden!

ADVIES

De monteur weet nu dat de turbo niet defect is. Het gebrek aan vermogen blijkt te worden veroorzaakt door een vacuüm lek in de EGR klep.

Zelf een diagnose stellen? Dat gaat snel en eenvoudig via de turbo-kennisbank. Natuurlijk bieden we ook persoonlijke ondersteuning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail me.