Turbo loopt acuut vast door gebroken oliepompketting

Als een turbo kapot is, moet je altijd kijken wát daarvoor de oorzaak is. We komen daarbij regelmatig een verrassende oorzaak tegen. Zo ook in dit geval, waarbij een Ford Transit door de ANWB bij de garagist wordt afgeleverd vanwege een kapotte turbo. Wat de oorzaak ook is, het is iets acuuts. Het blijkt een gebroken oliepompketting, dát zien we niet vaak.

Omdat de garagist de turbo registreert, bellen we hem om technische ondersteuning te bieden. Aan de telefoon vertelt hij wat de diagnose van de ANWB is. Het compressorwiel van de turbo slaat vast tegen de behuizing, maar alle componenten zitten nog op hun plek. Zelfs de locknut, terwijl deze er toch als eerste afdraait als een turbo vastloopt. De motor ECU heeft wel even een foutcode afgegeven die te maken had met de actuator. Deze foutcode is echter niet meer teruggekomen na het wissen. Dat duidt erop dat er iets heel plotseling is gebeurt. Wat natuurlijk ook wordt bevestigd door het feit dat de ANWB te hulp moest komen. Het komt overigens wel vaker voor dat een foutcode niet meer terugkomt. Noteer daarom altijd even precies welke foutcode u ziet, voordat u hem wist.  

Enorm lawaai bij het starten

Bij het starten klonk er een enorm lawaai, waarop de garagist de motor direct weer afzet. Maar de locknut was toen al een stukje van de as afgedraaid. Hij neemt geen axiale speling waar. Ook zijn zowel het turbinewiel als het compressorwiel onbeschadigd. Maar wat wel opvalt is dat de behuizingen droog zijn. Wij concluderen dat de oliedruk is weggevallen en dat het enorme lawaai ervoor zorgde dat de motor zo snel is stopgezet dat er verder geen zichtbare schade is ontstaan, behalve een aanlopend compressorwiel. 

Carterpan demonteren

Waardoor is de oliedruk zo plotseling weggevallen? De bus is vanaf het begin in onderhoud bij de garagist. We hoeven de oorzaak dus niet te zoeken in oude olie of een verstopt carterzeef. Maar waardoor is de oliedruk dan wél weggevallen? We adviseren de garagist om de carterpan te demonteren, zodat hij goed zicht heeft op de oliepomp en de zeef. Twee uur later belt hij om te vertellen dat de ketting die de oliepomp aandrijft is gebroken. 

Ook oliepomp vervangen

Zo’n ketting breekt pas als hij in één keer met een enorme kracht op spanning komt te staan. Bijvoorbeeld omdat de oliepomp vastloopt. Daarom adviseren we de garagist om naast de turbo, ook de oliepomp te vervangen.