Turbovraagstuk? Bel ons!

13 May 2015

‘…De geschatte wachttijd bedraagt tien minuten. Het antwoord op de meestgestelde vragen vindt u ook op onze website’. Prima als het gaat om een snellere internetverbinding of wisselen van zorgverzekeraar. Maar er zijn van die situaties waarbij het prettig is om direct een ‘echt mens’ aan de lijn te krijgen. Bijvoorbeeld bij een turbovraagstuk. Als garagist bent u all-round door de wol geverfd. Dus het antwoord op de meestgestelde vragen, dat heeft u zelf wel. Áls u een vraag heeft, dan is dat een specialistische vraag. En omdat u uw klant geen uren vruchteloos zoeken kunt doorberekenen wilt u antwoord. En wel direct.

Klant wil zekerheid

Daarom krijgt u bij Turbo’s Hoet meteen Ronald, Jason, Henk of Andre aan de lijn. Zij zijn turbospecialisten. Weten alles van turbo’s, hun werking en hun eigenaardigheden. Een turbo is nou eenmaal een ingewikkeld stukje techniek. Neem alleen al het duizelingwekkend toerental van 200.000 toeren per minuut, terwijl de turbo zelf in de loop der jaren alleen maar compacter en kleiner is geworden. De turbo is een gevoelig onderdeel. Vooral het samenspel tussen turbo, brandstofsysteem, elektrisch systeem en motormanagement zorgt ervoor dat een turbostoring vaak niet aan de turbo zelf ligt. Er kunnen wel honderdduizend verschillende oorzaken zijn. Daar heeft uw klant natuurlijk geen boodschap aan. Die wil zekerheid en horen ‘Dit is de oorzaak, dit kost het om het te herstellen en daarna doet uw auto het weer gegarandeerd’. Dat kan als u bij het oplossen van een turbovraagstuk gebruik maakt van de specialistische kennis van Turbo’s Hoet.

Hoofd koel

Het opsporen van de oorzaak van een storing blijft interessant. Want wie denkt er aan een scheurtje in de binnenmantel van de turboslang als de motor om onverklaarbare reden geen vermogen meer levert? Onze turbospecialisten! Of hoe hou je het hoofd koel als de auto maar af en toe in de noodloop gaat, het lijkt alsof de positiesensor de schuldige is, maar dat de waarden normaal zijn bij het meten? In dit geval weten onze turbo-specialisten dat bij een Ford Smax 2.0 Tdci vocht bij de positiesensor kan komen waardoor roestvorming voor onregelmatige metingen zorgt.

Turbovraagstuk oplossen

Nee, dit soort gevallen vind je zeker niet op de FAQ pagina van een willekeurige leverancier. En dat is ergens maar goed ook. Want Jason, Ronald, Henk en Andre doen niets liever dan samen met de klant turbovraagstukken bespreken én oplossen. Simpel, of ingewikkeld, daar zijn ze niet kieskeurig in. De techniek is inmiddels zo ingewikkeld geworden dat ook wij nog iedere keer weer een nieuw turbovraagstuk tegenkomen. De meest verrassende oplossingen delen we graag met u in dit blog in de rubriek Turbo Dokter. Dus, heeft u een turbovraagstuk? Bel ons!

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Mail met Olaf

Het salesteam van links naar rechts: Andre Veldjesgraaf, Henk van Woudenberg, Ronald Sedney en Jason van Surksum