Waarom bij elke turbo een oliespuitje?

Waarom bij elke turbo een oliespuitje?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig worden we regelmatig geraadpleegd.

Weet u bijvoorbeeld waar het oliespuitje voor dient, dat wij standaard bij alle turbo’s leveren? 

Droog is kwetsbaar 

Bij alle turbo’s, nieuw en gereviseerd, wordt na het balanceren de olie eruit gehaald. Als u de turbo monteert, is hij dus helemaal droog en behoorlijk kwetsbaar. Het is belangrijk om erop te letten dat de turbo in gemonteerde – maar nog droge – toestand niet draait. Want dan is hij onherroepelijk defect en kunt u meteen weer Turbo’s Hoet bellen. Normaal gesproken gebeurt dat natuurlijk niet. Want in de montage instructie – die we ook altijd meeleveren – adviseren we u om de motor te starten zonder hem te laten aanslaan. Zo wordt de oliedruk opgebouwd en vult het hele systeem, en dus ook de turbo, zich met olie. 

Alles onder controle

Het oliespuitje voegen we bij als een extraatje, voor alle zekerheid. Gebruik dit oliespuitje om de turbo vóór montage te vullen met olie. Mocht de motor heel even aanslaan (dat gebeurt toch wel eens, heel af en toe), kunt u zelfvoldaan glimlachen: ‘deze man heeft werkelijk álles onder controle’. Graag gedaan! 

Heeft u vragen? Mail me gerust.