Steeds vaker normale personenwagens met ball bearing turbo

In de vorige nieuwsbrief vertelden we dat de veelzijdigheid van de turbotechniek mogelijkheden biedt om schonere, efficiëntere en beter presterende auto’s te ontwikkelen. Een van die ontwikkelingen is de kogelgelagerde turbo. Deze technologie wordt al jaren gebruikt in de autosport en de tuning. Maar ook normale personenwagens worden steeds vaker uitgerust met deze ball bearing turbo’s. Gezien de voordelen is dat een logische ontwikkeling.

Een standaard turbo is gelagerd met glijlagers. De as zweeft als het ware op een dunne laag van olie. Bij de ball bearing turbo werkt dat anders. Namelijk met, de naam zegt het al, kogeltjes. Die bieden veel minder weerstand. Daardoor komt de turbo veel sneller op druk. Om u een idee te geven: bij een kogelgelagerde turbo is het moment tussen het intrappen van het gaspedaal en het daadwerkelijk hebben van turbodruk tot maximaal 70% korter. De lagere interne weerstand heeft uiteraard ook gevolgen voor het brandstofverbruik. De besparing kan oplopen tot zo’n 2%. 

Koude start

Met name bij de koude start biedt de ball bearing turbo veel voordeel. Als de motor koud is, heeft de olie een hoge viscositeit. Dat werkt bij gewone turbo’s als een soort rem. Een turbo met kogellagers is veel minder afhankelijk van olie. Dus komt de turbo ook bij een koude start veel sneller op druk. 

Innovatieve uitdaging

Veel voordelen dus. Maar het is niet voor niets dat deze techniek lange tijd niet op grote schaal werd toegepast. Het assembleren en balanceren van dit type turbo is een stuk ingewikkelder en daardoor duurder. De innovatieve uitdaging ligt nu met name in het uitvoeren van dit precisiewerk in grote hoeveelheden. Honeywell, tot nu toe de enige fabrikant die ball bearing turbo’s levert, laat weten dat deze techniek waarschijnlijk wel goedkoper wordt naarmate er meer vraag naar is.

Erg snel

De kans dat u in de toekomst in de werkplaats wordt geconfronteerd met deze nieuwe techniek is dus zeer groot. Zelf zijn wij wel gecharmeerd van ball bearing turbo’s. De techniek wordt nog steeds geassocieerd met raceauto’s en getunede auto’s. Alles met een ball bearing turbo is over het algemeen erg snel. En de techniek heeft aantoonbare voordelen ten opzichte van conventionele systemen. Bovendien, dat hebben we al eens eerder gezegd, turbotechniek kan ons niet ingewikkeld genoeg zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail me.