Olielekkage niet door turbo maar door kapotte zuigerveren

Olielekkage in de inlaat? Dan zal een afdichting van de turbo wel lek zijn. Met dat idee bestelt een garagist een vervangende turbo bij ons en registreert hem. Samen ontdekken we echter dat de turbo nog tip top is en dat de garagist aan de slag moet met de zuigers. Alsnog een pittige operatie natuurlijk....

Vervuilde sensor

Waarom zit de overdrukregeling vast in lage én hoge stand?

Een garagist krijgt een Opel Mokka 1.6 CDTi uit 2015 binnen met het verzoek van de eigenaar om iets te doen aan het vermogensverlies. De garagist vermoedt een turbostoring, zeker omdat de foutcodes P2598 en P2599 allebei in de richting van de turbo wijzen. Een visuele inspectie laat echter een turbo in perfecte staat zien....

Underground racing

Waarom klapt deze ruit?

Mooie post van Underground Racing, waar ze een Audi R8 V10 met meer dan 1.300 pk op de dragstrip zetten. We waren er (helaas) niet bij en kunnen dus alleen maar gissen naar de exacte oorzaak. Is het de downforce van buitenaf of de motor die maximaal lucht zuigt waardoor de ruit knapt? Underground Racing...

Fotoverslag: Klep van de wastegate is los

We krijgen een turbo binnen waarvan de wastegate is losgekomen. De garagist meldt dat de auto binnenkwam omdat de auto te weinig vermogen had. Logisch, zonder wastegateklepje is er weinig meer te af te regelen aan de turbo. Dus, vervangen die turbo en dan klaar? Nee, die klep is niet zomaar losgekomen. Laten we even...

Turbo manuals

Gratis HaynesPro handleiding Turbo’s Hoet

Turbo’s Hoet gaat verkochte turbo’s gratis voorzien van een HaynesPro handleiding. De twee bedrijven zijn daartoe een samenwerking gestart, om te voldoen aan de vraag van klanten naar voertuigspecifieke (de-)monteerinstructies.

Online Turbo Training

Turbo’s Hoet gaat aspirant-TurboPartners online trainen

Online training biedt Turbo’s Hoet een passende oplossing om turbokennis te blijven delen en het kennisniveau van aspirant-TurboPartners over turbomontage aan te scherpen.

Ford Transit turbo

Turbo loopt acuut vast door gebroken oliepompketting

Als een turbo kapot is, moet je altijd kijken wát daarvoor de oorzaak is. We komen daarbij regelmatig een verrassende oorzaak tegen. Zo ook in dit geval, waarbij een Ford Transit door de ANWB bij de garagist wordt afgeleverd vanwege een kapotte turbo. Wat de oorzaak ook is, het is iets acuuts. Het blijkt een...

Turbo's Hoet turbo specialist

De zeven veelgestelde turbo-vragen

Helaas is een turbo geen simpel apparaat, waaraan je vaststelt ‘hij doet het, of hij doet het niet’. De vragen zijn dus ook niet simpel als aan een turbo iets lijkt te mankeren. Maar welke vragen krijgen de experts nu het meest bij Turbo’s Hoet?

Extreme turbo

Trots op turbo’s?

Deze mensen zijn trots op hun turbo en laten dat graag zien.

Van foutcode naar oplossing

Diverse OBD foutcodes wijzen naar de turbo, zoals P0299. Underboost, te lage turbodruk. En nu? Nieuwe turbo, op hoop van zegen? Of je belt de experts van Turbo’s Hoet, die graag helpen de ware oorzaak op te sporen. Lang niet altijd, vaak zelfs is dat niet een defecte turbo. Wat dan wel?

Turbo dokter: Renault 1,5 DCI: gevoelig vacuümsysteem

Steeds hetzelfde schadebeeld, maar twee keer een andere oorzaak… het lijkt erop dat de combinatie Renault 1,5 DCI motor met turbo gevoelig is voor storingen in het vacuümsysteem. Een gewaarschuwde monteur telt voor twee, daarom delen we dit verhaal.

Fotoverslag: verloren locknut veroorzaakt schade

We krijgen de opdracht om een inspectierapport op te stellen voor de kapotte turbo van een Ford Transit. De garagist meldde dat er bij demontage een klein moertje uit de inlaatbuis viel. Ja, dan weten wij eigenlijk al genoeg. En de foto’s geven ons gelijk: de turbo is aan de compressorzijde zwaar beschadigd door inslag van een vreemd deel, in dit geval een losgekomen locknut.

FAQ: Moet ik de montagehandleiding strikt volgen bij een turboreparatie?

Is dit werkelijk een veelgestelde vraag? Nee, om eerlijk te zijn niet. Het is meer een vaak gegeven advies: volg de montagehandleidingen heel nauwgezet op. Want alleen zo weet u zeker dat een arbeidsintensieve klus als een turboreparatie helemaal perfect verloopt en de nieuwe turbo weer vele duizenden kilometers probleemloos kan rondsnorren.

TURBO DOKTER: Volkswagen Golf 2.0 TSI, bouwjaar 2018

Drie turbo's achter elkaar kapot… dat is niet alleen een ernstige kostenpost, het is ook een ernstige hoeveelheid frustratie. Voor de eigenaar van de auto én in dit geval voor twee monteurs van twee verschillende garagebedrijven.

Fotoverslag: Extreme koolafzetting

Op de werkbank hebben we een turbo van nog geen half jaar oud, waarbij het gehele draaiende gedeelte eruit ligt. Een schade die je absoluut niet verwacht bij een turbo van deze leeftijd, zeker niet omdat hij nog maar 15.000 km op de teller heeft.

Turbo olie vervangen

FAQ: Olieservice bij 15.000 of 30.000 km

We kunnen er niet genoeg op wijzen: wordt de auto onvoldoende onderhouden, dan is dat fataal voor de turbo. Maar wat is nou de meest ideale interval voor olieservice?

Technisch support turbo

Turbo’s Hoet helpt garagisten kans op herhaalschade te beperken

Turbo’s Hoet biedt nu Geen Gezeur Garantie en technische ondersteuning binnen 30 minuten aan alle kopers van een nieuwe of gereviseerde turbo. Tot dusver was deze extra service uitsluitend voorbehouden aan gespecialiseerde TurboPartners.

Fotoverslag: Turbo geeft niet voldoende vermogen

We krijgen een turbo binnen die is afgekeurd, omdat hij te weinig vermogen levert. Om herhaalschade te voorkomen wil de monteur weten wat er aan de hand is. Hij wil de oorzaak herstellen om te voorkomen dat ook de vervangende turbo binnen korte tijd te weinig vermogen levert. Als we de turbo demonteren, zien we wat er aan de hand is. Kijkt u mee?

Let op bij lekkende uitlaatgassen

We worden gebeld door een monteur die vraagt of we een losse positiesensor of actuator kunnen leveren. Dit lijkt hem de oplossing voor de foutmelding P2563, die steeds ontstaat op het moment dat de motor warm is en zwaarder belast wordt.

Turbo’s: aanpakken of afblijven?

Bij diesels is de aanwezigheid van drukvulling inmiddels niet meer weg te denken en bij benzinemotoren stijgt het aandeel rap. Doorgaans betreft het een storingsarm onderdeel en als het mis gaat blijkt de defecte turbo het symptoom in plaats van de oorzaak. En dan? Zelf aanpakken of vooral afblijven?

Fotoverslag: Is P2563 écht de oorzaak?

De actuator bedient de drukregeling van de turbo, zodat die altijd op het gewenste toerental draait en dus de gewenste inlaatdruk genereert. Bij deze turbo lijkt het erop dat de actuator niet goed functioneert. Althans…

TURBO DOKTER: VW Crafter 2.5 TDI uit 2010

We worden gebeld door een monteur die vraagt of we een losse positiesensor of actuator kunnen leveren. Dit lijkt hem de oplossing voor de foutmelding P2563, die steeds ontstaat op het moment dat de motor warm is en zwaarder belast wordt.

TurboPartner Ad

https://turbopartner.th-group.eu/

FAQ: Welk type olie wil de turbo?

Heel goed! Deze vraag geeft aan dat de monteur zich ervan bewust is dat olie een belangrijke rol speelt bij turbo’s. Het antwoord kan kort zijn. Gebruik de olie die bij de motor hoort. Met een kleine kanttekening: de turbo lust alleen schone olie. Olie heeft een smerende werking op de turbo Het is niet...

Minder kosten voor Turbopartner Pronk

Tim Pronk, van Garage Pronk in De Goorn is TurboPartner van het eerste uur. De specialistische turbokennis en de zekerheid die het programma hem bieden, waren de reden om lid te worden. Een goeie zet, blijkt. Want nog geen drie maanden na een turboreparatie krijgt hij dezelfde auto voor z’n neus, met dezelfde turboklachten.

Rechter bepaalt: Onderzoek naar oorzaak turbostoring verplicht

De juiste diagnose is bij wet verplicht bij een turbostoring. Dit blijkt uit de uitspraak van De Rijdende Rechter, die in zijn TV-programma wordt ingeschakeld om een hoogoplopend meningsverschil tussen garagist en klant op te lossen.

Technisch support turbo

In 4 stappen naar de perfecte turbomontage

De keuze voor het product is slechts één van de factoren die bepalen hoe lang een turbo meegaat. Met deze 4 stappen weet u zeker dat de omvangrijke klus succesvol verloopt.

TURBOPARTNER AAN HET WOORD

Eigenaar Rasol Akhavan van Turbopartner Pars Rasol vertelt over zijn werk als garagehouder. Hoe helpt Turbo's Hoet en het Turbopartner-programma hem bij het oplossen van problemen?

TURBO DOKTER: Opel Vivaro

De turbo van deze Opel Vivaro levert geen vermogen meer. Na wat controles blijkt hij inderdaad geen druk meer op te bouwen. De klant besteld een andere turbo, maar toch verzoeken we hem nog wat controles uit te voeren na het demonteren van de turbo. De oorzaak van de kapotte turbo is al snel duidelijk...

FAQ: Kunnen jullie een elektronische actuator los leveren?

Het lijkt verleidelijk… alleen even snel de elektronische actuator vervangen. Minstens 1 keer in de week belt ons een monteur die denkt dat hij op deze manier snel en goedkoop klaar is. We leggen u uit, waarom dat een slecht idee is.

TURBO DOKTER: Golf 1.6 TDI Bluemotion

We worden gebeld door een monteur die bezig is met een Golf 1.6 TDI. Het motormanagement geeft aan dat er een storing is op de positiesensor van de actuator en hij wil weten of een nieuwe turbo de oplossing is.  We vragen hem of hij het vacuüm systeem al heeft gecontroleerd. Nee, maar dat zal hij op ons advies nog even doen.

Fotoverslag: Traktor Massey Ferguson

Wist u dat wij ook turbo’s leveren voor andere voertuigen? Bijvoorbeeld deze tractor: de Massey Ferguson 6140, die de monteur flink kopzorgen bezorgt. Wat is het geval? Na een motorrevisie is dit al de 5e turbo die stukloopt, terwijl er wél voldoende oliedruk en olieflow is. We demonteren de turbo en daar komt de aap...

Over tien jaar twee keer zoveel turbo’s

De toekomst voorspellen, dat kunnen we niet. Maar we houden voor u wél de ontwikkelingen op het gebied van autotechniek in de gaten. Op het gebied van turbo’s verwachten we de komende tien jaar een grote verandering. We praten u graag even bij en vertellen direct hoe u hierop kunt inspelen.

smoke_turbo

FAQ: De motor slaat op hol, komt dat door de turbo?

Het samenspel tussen motor, motormanagement en turbo zorgt ervoor dat we best vaak vragen krijgen over turbotechniek. Het antwoord op veelgestelde vragen delen we hier graag met u. Zo krijgen we regelmatig de vraag of de turbo de oorzaak is van het op hol slaan van een motor.

Turbo Dokter: VW Crafter 2.0 TDI CKTC/CKTB

De monteur legt de auto aan de computer voor een grondige inspectie. Maar alle waarden zijn normaal. Dan maar even de afdekplaat demonteren voor een blik met eigen ogen. Omdat de monteur veel roetsporen ziet bij de turbo denkt hij dat hij het euvel heeft gevonden. Hij belt mij voor een prijsopgave van een nieuwe turbo.

Youtube-overhauling

Revisie van een turbo | deel 2

Cruciaal onderdeel in het revisieproces is het reinigen; een proces dat zelfs gedurende de nacht doorgaat. Hier ziet u een korte impressie. Benieuwd naar de details?

turbineas turbo

Fotoverslag: waarom maakt deze turbo soms een vreemd geluid?

Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Deze Cruijff-uitdrukking is bij ons werk zeker van toepassing. We laten het u zien met dit fotoverslag. Kijkt u maar mee over de schouder van André Veldjesgraaf, terwijl hij de oorzaak opzoekt voor een turbo die soms een vreemd geluid maakt.

Fotoverslag: Turbo van een Audi A3 met turbodrukproblemen

Deze turbo kwam bij ons, omdat het motormanagement aangaf dat er turbodrukproblemen waren. Tijdens het revisieproces onthullen de verschillende onderdelen als vanzelf de oorzaak van de schade. Kijkt u maar mee.

TURBO DOKTER: 1.2 TSI VAG

UPDATE 7-11-2019: Doordat er in de loop van de tijd meerdere aanpassingen en software updates zijn gedaan in dit voertuig worden sinds medio 2018 door TH alleen nog maar turbo’s geleverd met de laatste versie actuator. Deze actuator is dan ook compatible met de laatste software update waardoor de eerdere modificatie ’plaatje’ niet meer toegepast...

FAQ: Moet ik de aanbouwdelen verwijderen als ik de turbo laat reviseren?

Moet ik de aanbouwdelen verwijderen als ik de turbo laat reviseren? Dit is een vraag die we heel vaak krijgen. Tijd dus om daar duidelijkheid over te geven.

Knallend de vakantie in

Nog even lekker knallen voor de vakantieperiode begint!

Fotoverslag: turbo met overmatige speling in axiale richting

Te hoge tegendruk van het uitlaatgas heeft schadelijke gevolgen voor de turbo. De eigenaar van deze auto klaagde over uitlaatgassen in het interieur, bovendien had de auto te weinig vermogen en rookte hij.

FAQ: De turbo lekt uitlaatgassen, is hij defect?

De turbo lekt uitlaatgassen. Moet ik nu de turbo vervangen? Deze vraag krijgen we regelmatig binnen. We leggen graag uit wat de oorzaak voor de lekkage is en wat u het beste kunt doen.

Turbo Dokter - Fiat Punto

TurboDokter: Fiat Punto Evo 1.3

Een garagist heeft de Fiat in reparatie, omdat hij te weinig vermogen levert. Bij het standaard onderzoek ziet de monteur al gauw dat de turbo olie lekt. Aha, de schuldige is gevonden. Vervangen die hap!

Lekkende turbo

Oh, wat zonde! Deze net gemonteerd turbo is meteen al stukgelopen. Oorzaak: gebrek aan aanvangsmering. Zó voorkomt u deze ellende: ná montage van de nieuwe turbo start u de motor zonder hem te laten aanslaan. Zo wordt de oliedruk opgebouwd en vult het hele systeem, en dus ook de turbo, zich met olie. Overigens… wij...

Technisch support turbo

TurboDokter – VW Transporter 2.5 TDi

We krijgen een belletje van een garagist die zich afvraagt waarom het motormanagement foutcode P0299 geeft, oftewel underboost. De metingen geven namelijk aan dat er niets aan de hand is met de turbodruk. We luisteren naar z’n verhaal en vinden het ook gek.

FAQ: Waar vind ik het artikelnummer van de turbo en waarom moet ik die geven?

Het artikelnummer hebben wij nodig om zeker te zijn dat we u precies het juiste advies geven met betrekking tot een turbostoring. En dat u de juiste vervangende turbo ontvangt als dat nodig is. Niet alleen zijn er veel variaties in turbo’s en toepassingen… ook bij het typeplaatje weten fabrikanten veel variatie aan te brengen.

‘s Werelds eerste 6-cilinder met 3 turbo’s

‘s Werelds eerste 6-cilinder diesel met 3 turbo’s van BWM: niet alleen spectaculair vanwege de motorprestaties, ook de animatie is waanzinnig mooi.

Even uw turbokennis opfrissen

In 10 minuutjes weer even uw turbokennis opfrissen. 

Cummins (Holset) benoemt Turbo’s Hoet tot Gold Distributor

De gouden plaquette hangt al te blinken in het hoofdkantoor: we zijn Gold Distributor voor Cummins Turbo Technologies, producent van Holset turbo’s! Supertrots zijn we, dat snapt u. Tijd voor een gesprek met Edwin van Plaggenhoef, hoofd marketing voor onderdelen bij Cummins voor Europa en Rusland.

Technisch support turbo

Hoe zie ik het verschil tussen een vacuüm- en een drukgestuurde actuator?

Dat is één van de eerste vragen die we stellen als u ons belt voor advies bij turbodrukproblemen. En vaak krijgen we dan direct de vraag terug ‘hoe zie ik het verschil?’ Tijd dus voor een FAQ over de verschillende actuators.

TURBO DOKTER: Skoda Superb

Het stinkt in het interieur naar uitlaatgassen. Op zich is dat al voldoende voor een grondige check. Maar deze Skoda heeft het wel heel zwaar te pakken… niet alleen stank, ook nog vermogensverlies en enorm veel roet rondom de turbo. Is de turbo de boosdoener, of ligt het toch iets gecompliceerder?

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2017!

En… doe voorzichtig met vuurwerk:

FAQ: Waarom duurt een turbo revisie twee dagen?

We snappen dus heel goed dat u het liefst een gereviseerde turbo dezelfde dag nog weer terug ontvangt. Waarom dat helaas niet gaat, vertellen we u hier.

youtube-inzetje-raax

Nieuw: de radiaal-axiaal turbo

Continental heeft een nieuwe turbo ontwikkeld: de radiaal-axiaal (ofwel RAAX) turbo. Bij deze turbo komt de lucht onder een minder scherpe hoek het turbinehuis binnen. Met als gevolg minder weerstand, dus beter gasrespons en minder uitstoot. Meer weten? Lees hier de analyse van vakblad AMT! Of bekijk de video hieronder.

Tech Challenge AMT Live 2016

AMT Live met Turbo’s Hoet én Diesel Büchli

Wie slim is houdt dinsdag 15 en woensdag 16 november vrij voor AMT Live, want dat is de meest efficiënte manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste autotechniek. Dit jaar delen we op deze beurs een stand met onze vrienden van Diesel Büchli.

Technisch support turbo

Drie gouden regels om turboproblemen te voorkomen

Turbo’s zijn bestand tegen extreme bedrijfsomstandigheden en gaan normaal gesproken net zo lang mee als de motor. Maar onder bepaalde omstandigheden zijn het toch best gevoelige jongens. Hou rekening met de volgende drie gouden regels en dan is de kans op storing nihil.

Turbo’s, van personenauto tot bouwkraan

Wist u dat de turbo oorspronkelijk was bedoeld voor scheepsmotoren? Het principe is steeds verder aangescherpt en in steeds meer soorten motoren toegepast. Vandaar dat Turbo’s Hoet niet alleen in de autobranche, maar ook in de maritieme, agrarische en logistieke sector number one is. Turbo’s werken namelijk nog altijd hetzelfde. Of u ze nu met...

Nieuw: ophaalservice turbohalen.nl

We hebben het opsturen van een defecte turbo zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het enige dat u moet doen is de turbo inpakken en ervoor zorgen dat we weten waar we de defecte turbo kunnen ophalen. Dat doet u op turbohalen.nl.

TURBO DOKTER: Peugeot Boxer

Tijdens een reguliere onderhoudsbeurt ontdekt een garagist dat het motormanagement een storing aangeeft: P0235, ofwel laaddruk niet in orde. Normaal gesproken komen storingen aan het laaddruksysteem pas naar voren als er wordt gereden met de auto, maar wat is hier aan de hand?

REVISIE VAN EEN TURBO | DEEL 4

Balanceren is een mooi onderdeel van ons vak. Voor ons is het een sport om met zo min mogelijk zichtbare ingrepen alle onbalans op te heffen. Wil je zien hoe we dat doen? Kom gerust eens langs in de werkplaats. In deze video zie je de highlights.

FAQ: Waarom hebben benzinemotoren geen variabele turbo?

Als je zoals wij de hele dag door met turbo’s bezig bent, zijn de meeste turbovraagstukken kinderspel. Heeft u een turbovraag? Bel ons gerust, we helpen u graag. Onze antwoorden op de meest gestelde vragen delen we hier met u. Bijvoorbeeld: ‘waarom hebben benzinemotoren geen variabele turbo?’

Brevak-2016-beurs

Terugblik Brevak

Drie weken lang varen met een luxe partyschip langs 14 plaatsen in Nederland en België… Dat klinkt goed he! En dat wás het ook. Brezan is er weer in geslaagd een fantastische Brevak te organiseren. We zijn er trots op dat we één van de leveranciers waren die hiervoor zijn geselecteerd. We hebben genoten van alle ontmoetingen met bezoekers, zoals u weet wisselen wij graag technische kennis uit.

FAQ OLIEAFVOER

FAQ: Hoe belangrijk is de olieafvoer van de turbo eigenlijk?

Bij het vervangen van een turbo krijgt de aanvoer van olie naar de turbo extra aandacht. Om goed te functioneren is olie voor een turbo tenslotte een absolute vereiste. Vanzelfsprekend controleert u als garagist de leidingen en aansluitingen, ververst u de olie en plaatst u een nieuwe filter.

Turbo Dokter: Peugeot 307 2.0 HDI (2004)

Een monteur belt ons over een Peugeot 307, waarvan de motor niet genoeg vermogen levert en af en toe rookt. Hij had zelf al ontdekt dat de leidingen van het turbosysteem bij gasgeven niet hard worden, maar zichzelf vacuüm zuigen.

TurboPartner Alewijn Ott uit Alkmaar

Door ons werk treffen we veel interessante mensen met allerlei mooie verhalen. Zo bij autobedrijf Alewijn Ott uit Alkmaar. Hoe dit bedrijf uitgroeide tot een begrip in Noord-Holland vertelt de altijd opgewekt Ron Zomerdijk in dit korte interview.

Youtube revisie van een turbo

Revisie van een turbo | deel 3

Bij toerentallen van meer dan 220.000 per minuut kan de kleinste afwijking verwoestende gevolgen hebben. Daarom meten wij tijdens het reviseren tot op de duizendste millimeter nauwkeurig. Meer weten over het revisieproces van een turbo? Bekijk het hier.

Turbo revisie

Turbo reinigen

Een turbo reviseren is een secuur proces, dat we in de loop van de jaren hebben geperfectioneerd. Zo kunnen we met recht zeggen dat onze gereviseerde turbo’s net zo goed zijn als nieuwe turbo’s. Cruciaal onderdeel in het revisieproces is het reinigen; een proces dat zelfs gedurende de nacht doorgaat.

Smoke running engine

FAQ: Wat betekent overspeed van de turbo precies?

Het samenspel tussen motor, motormanagement en turbo maakt turbotechniek best ingewikkeld. Geen nood, u kunt ons gewoon bellen als u een vraag heeft. Het antwoord op veel gestelde vragen delen we hier graag met u. Zoals de vraag wat overspeed precies betekent.

TurboPartner Bertus Beets Purmerend

De afgelopen dertig jaar heeft hij de diverse ontwikkelingen in de autotechniek meegemaakt. En het wordt er niet eenvoudiger op. Benieuwd naar zijn ervaringen? Maak kennis met TurboPartner Nico van Beusekom van Bosch Car Service Bertus Beets in Purmerend.

Turbo Dokter: Volvo S60 2.0 T

Een monteur belt ons omdat hij een Volvo S60 in reparatie heeft waarvan de turbo rammelt. Het geluid is te horen bij accelereren tussen de twee- en de drieduizend toeren. Daarna verdwijnt het geluid weer. We verdenken meteen de waste-gate klep. Bij veel benzinemotoren met een turbo gaat de waste-gate kapot door de hoge temperaturen.

Youtube-overhauling

Revisie van een turbo | deel 1

Na revisie in onze hightech-werkplaats kan een turbo weer honderdduizenden kilometers storingsvrij de motor aanjagen. Benieuwd naar het revisieproces? Bekijk hier deel 1 (van 6): demonteren en inspecteren.

Carservice-Van-Boxtel

Bosch Carservice Van Boxtel uit Helvoirt

Door ons werk hebben we contact met een heleboel verschillende mensen. Vaak hebben die eigen, bijzondere verhalen te vertellen. Een van hen is Arnout van Boxtel, van het gelijknamige autobedrijf uit Helvoirt, TurboPartner sinds 2013. We stellen het bedrijf graag aan u voor.

TurboHalen

Nieuwe service: turbohalen.nl

Dagelijks spreken we garagisten die een race tegen de klok leveren om hun klanten weer zo snel mogelijk op weg te helpen. Apk’s, revisies, grote beurten… om half zes willen de klanten hun auto weer ophalen. Daarom hebben we het retourneren van een defecte turbo zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het enige dat u moet doen...

Garage top

De opengewerkte turbo is gewonnen door…

Martin Top, van Garage Top in Kootwijkerbroek! Hij is met vlag en wimpel geslaagd voor de Turbo Challenge, want hij had geen enkele fout. Feilloos wist hij onder andere te beantwoorden dat de rotor inderdaad radiale speling heeft en dat de schade aan het turbinewiel was veroorzaakt door…

Eduard-Amt-Challenge

Turbotechniek is complex, dat blijkt ook uit de Turbo Challenge

De uitkomst van de Turbo Challenge bevestigde ons én de bezoekers van onze stand dat turbotechniek heel complex is. Wij hebben inmiddels door de jaren heen een grote hoeveelheid aan kennis en ervaring opgebouwd. En daarmee zijn we u graag van dienst. U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft, of als u hulp wilt bij het stellen van een diagnose. Zo voorkomt u onnodige zoekuren.

AMT Live Challenge

AMT Live was een groot succes

Zo, AMT Live zit er weer op. Dinsdag 17 en woensdag 18 november waren voor ons een feestje! We hebben honderden klanten ontmoet en heel veel technische tips gegeven. Onze kennissessies deden het goed: in de afgeladen zaal luisterde het publiek aandachtig naar de colleges van onze Turbodokter Ronald Sedney.

Niet alles is wat het lijkt

Sommige beelden hebben geen toelichting nodig. Dit is er weer zo'n een, geen facts maar fun!

TurboPartner D.A.B. Hilversum

TurboPartner D.A.B. Hilversum

Ons netwerk van TurboPartners strekt zich uit over heel Nederland. Een van die partners is D.A.B. Hilversum. Onder het mom van ‘stel jezelf eens voor’ vuurden we onze vragen af op eigenaar Dennis Bos. Lees hier zijn antwoorden.

Volvo V70

Turbo dokter – Volvo V70 D5 2005

Deze Volvo trekt geen sprintje meer. Zodra de bestuurder accelereert valt het vermogen weg en geeft het motormanagement aan dat de turbodruk te laag is. Frustrerend. Het lijkt erop dat er iets mis is met de regeling van de turbodruk. Maar laten we niet te snel oordelen.

locknut

FAQ: Losgelopen locknut… oorzaak of gevolg?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig worden we regelmatig geraadpleegd. Weet u bijvoorbeeld hoe het kan dat een locknut (borgmoer) losdraait? We praten u even bij.

Trots op onze unieke garantietermijn van twee jaar!

Onlangs hebben we onze garantietermijn uitgebreid naar 24 maanden. Voor ons eigenlijk niets bijzonders. Maar we zijn daarmee de enige in de branche. En daar zijn we zo trots op dat we er graag over vertellen. Waarom is het voor ons eigenlijk niets bijzonders? In de praktijk merken we dat als wij een turbo leveren...

TurboPartner van den Hurk

TurboPartner Van den Hurk Bedrijfswagens

Het is het contact met onze klanten dat ons werk zo leuk maakt. Zo hadden we van de week contact met Henrie van Gameren van Van den Hurk Bedrijfswagens in Helmond. TurboPartner sinds 2012, maar al veel langer klant. We stellen hen graag aan u voor.

Seen on youtube

Diesels en milieu…

Of er nou mee geknutseld is of niet, de milieuresultaten van deze auto’s blijven zéker in nevelen gehuld.

Audi eleketrische turbo

FAQ: Hoe staat het met de elektrische turbo?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig worden we regelmatig geraadpleegd. De laatste tijd horen we veel over de elektrische turbo’s. Daarover nu dus een stukje achtergrond.

vw-golf-gti

Turbo dokter – VW Golf V GTI

Deze Golf heeft er duidelijk geen zin meer in. Hij levert in het geheel te weinig vermogen. En als je het gas loslaat hoor je een diep brommend en klapperend geluid. Heel af en toe geeft de auto een foutcode op de turbodrukregeling. De klant kan soms wel vier weken rijden zonder dat de auto een storing geeft. Wat zou er aan de hand zijn?

AMT Live 2015 Rosmalen

Win een opengewerkte turbo tijdens de Turbochallenge op AMT Live

This is a man’s world… dus we zijn gek op een beetje competitie. Wie heeft het meeste verstand van turbotechniek? Misschien zijn wij dat wel. Maar het zou leuk zijn als u de uitdaging aangaat! En wel te weten op onze stand tijdens AMT Live op dinsdag 17 en woensdag 18 november in Rosmalen.

BMW M6 800 PK

Een legendarische test van een getunede BMW M6 met 800 PK. Vooral vanaf 5:28 minuten is het erg grappig. Dan komt hij een Porsche GT3RS tegen met 450 PK. En die krijgt er flink van langs…

800px-Mitsubishi_twin-scroll_turbo

FAQ: Wat betekent twin scroll?

Twin scroll betekent dat het uitlaatgashuis van de turbo in tweeën is gedeeld. Er zijn dus twee ingangen waar uitlaatgassen de turbo binnengaan en die kanalen blijven gescheiden tot aan het turbinewiel van de turbo. Waarom zou je de uitlaatgassen die de turbo binnen komen willen scheiden? Dat zit als volgt. Afhankelijk van de ontstekingsvolgorde gaan bijvoorbeeld de uitlaatgassen van cilinder 1 en 4 door een ingang en de uitlaatgassen van cilinder 2 en 3 door de andere ingang. De uitlaatgassen komen pas in de turbo bij elkaar en zijn ook in het spruitstuk gescheiden.

Turbo dokter – Mercedes Sprinter 313 CDI

Voor een Sprinter 313 CDI uit 2011 met een OM651 motor hebben wij een nieuwe turbo geleverd. Dit is een auto met een dubbele turbo. Dan worden beide turbo’s altijd samen geleverd. De grote en de kleine turbo zijn dus vervangen. Van de oude turboset was de kleine turbo defect gelopen. Dé schadeoorzaak was niet direct te bepalen dus de garagist had alle mogelijke stappen ondernomen om de turbo correct te monteren. Zo was het complete inlaatsysteem gereinigd en is de oliedruk gecontroleerd. Daarnaast is het inlaat- en uitlaattraject gecontroleerd op vervuiling die mogelijk in de turbo is gekomen.

Een watergekoelde intercooler is efficiënter

Wie wel eens sport, weet hoe warm je het daarvan krijgt. Dat geldt ook voor de turbo. Gedurende de atletische prestatie van 200.000 toeren per minuut snakt de turbo naar verkoeling. Afkoelen kan met lucht en met water. Om nog even terug te komen op uw eigen sportprestatie... dan weet u zelf wel wat het beste werkt. Inderdaad, water!

Golden-oldie

Golden oldie!

Met Sabine Schmitz in een Ford Transit over de Nurburgring! En hoe…

salesteam Turbo's Hoet

Turbovraagstuk? Bel ons!

‘…De geschatte wachttijd bedraagt tien minuten. Het antwoord op de meestgestelde vragen vindt u ook op onze website’. Prima als het gaat om een snellere internetverbinding of wisselen van zorgverzekeraar. Maar er zijn van die situaties waarbij het prettig is om direct een ‘echt mens’ aan de lijn te krijgen.

watergekoeld-lagerhuis

FAQ: koelvloeistoflekkage door de turbo… kan dat?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig worden we regelmatig geraadpleegd. Bijvoorbeeld met de vraag of het mogelijk is dat een turbo de veroorzaker is van koelvloeistoflekkage.

Cindy-Smeekes

Maak kennis met Cindy

Ik ben niet zo zeer in de ban van turbo’s, maar meer in de ban van de organisatie. Ik ken de organisatie vanuit mijn vorige werk waar ik als consultant betrokken was bij het invoeren van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001. Turbo’s Hoet viel me toen al op als een leuke club zeer gedreven mensen.

vacuum-circuit-peugot

Turbo dokter – Peugeot 407 2.0 hdi

De patiënt is een Peugeot 407 2.0 hdi met een gebrek aan vermogen en diverse storingen die gerelateerd zijn aan de turbodruk. De belangrijkste storing was de p0234 ‘turbodruk onder regelgrens’.

Trainingsdag DiagnoseXpert

Als één van de partners van DiagnoseXpert was Turbo’s Hoet onlangs betrokken bij een praktijkdag die door GMTO werd georganiseerd. Wij hadden gezorgd voor een aantal turbo’s die op mysterieuze wijze beschadigd waren geraakt.

Positiesensor

Turbo dokter – Ford Smax 2.0 Tdci

Wij worden gebeld door een garagist die een Ford Smax 2.0 Tdci heeft staan met problemen. De auto gaat af en toe in de noodloop en de foutcode wijst in de richting van de positiesensor op de turbo.

FAQ: Waar is toch dat moertje van de turbo?!

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig worden we regelmatig geraadpleegd. Bijvoorbeeld omdat een garagist het moertje van de turbo niet meer kan vinden. Als een turbocharger vastloopt bestaat de kans dat het moertje...

Trots op onze unieke garantietermijn van twee jaar

Onlangs hebben we onze garantietermijn uitgebreid naar 24 maanden. Voor ons eigenlijk niets bijzonders. Maar we zijn daarmee de enige in de branche. En daar zijn we zo trots op dat we er graag over vertellen. Waarom is het voor ons eigenlijk niets bijzonders?

Andre Veldjesgraaf, commercieel en technisch medewerker binnendienst

De techniek van de turbo trekt mij erg aan. Ik vind het nog altijd erg bijzonder dat het technisch mogelijk is om iets met circa 250.000 toeren per minuut te laten draaien en dat vele duizenden kilometers lang.

Turbo geeft licht

Bijzonder om te zien: het oplichtende spruitstuk en turbo. Maar het is zeker niet ongewoon. De enorme hitte van de uitlaatgassen (bij benzinemotoren kan dit makkelijk oplopen naar 1000 ⁰C) zorgt ervoor dat het materiaal oranje verkleurt.

Uitreiking opengewerkte turbo

Klaas Hulst van Autobedrijf Hulst uit Staphorst straalt: ‘Ik wilde al heel lang deze opengewerkte turbo hebben. Dus je snapt dat ik echt enorm blij ben!’

amt-installatie-

Tips van Turbo’s Hoet in AMT

Klanten raadplegen ons regelmatig bij het vervangen van een turbo. Vooral het opsporen van de faaloorzaak is vaak lastig. Het artikel van de Turbodokter is daar overigens een mooi voorbeeld van.

oliespuit

FAQ: Waarom bij elke turbo een oliespuitje?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig worden we regelmatig geraadpleegd. Weet u bijvoorbeeld waar het oliespuitje voor dient, dat wij standaard bij alle turbo’s leveren?

Turboslang Peugeot

Turbo dokter – Peugeot 307 2.0 hdi

Ik werd gebeld door een garagehouder met een Peugeot 307 2.0 hdi die totaal geen vermogen leverde. Hij had zelf al geconstateerd dat de slang van de intercooler naar de motor toe vacuüm zoog. Dit zorgt er inderdaad voor dat de motor geen vermogen kan leveren. Maar wat was hiervoor de oorzaak?

Steeds vaker normale personenwagens met ball bearing turbo

In de vorige nieuwsbrief vertelden we dat de veelzijdigheid van de turbotechniek mogelijkheden biedt om schonere, efficiëntere en beter presterende auto’s te ontwikkelen. Een van die

Filmpje CutAway

Kijk en luister naar deze opengewerkte turbo!

Toch even een reminder! Deze actie loopt sinds begin december en het gaat heel hard. Aangezien de winkans heel groot is (1 op 10), loont het de moeite om mee te doen. Dus, bekijk onze actie en wie weet, kunt u straks ook pronken met dit fraaie stukje techniek.

TurboPartner certificaat

TurboPartners profiteren altijd

Het is slim om TurboPartner te worden. Niet alleen voor deze actie. TurboPartners profiteren namelijk altijd. Zij krijgen een technische training én technische ondersteuning voor, tijdens en na montage.

Opengewerkte Turbo

Maak kans op een unieke opengewerkte turbo!

Neem een kijkje in het binnenste van een turbo en geniet van dit fraaie stukje techniek. Hoe? Met onze opengewerkte turbo! Speciaal voor TurboPartners hebben we deze maand een fijne actie waarbij we een aantal opengewerkte turbo’s verloten.

turbodruk

FAQ: Wat doet een dumpvalve op een turbo?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag!

gopro-drift

Ontzettend knappe driftkunst!

Dit doen wij niet na, want we zouden wel eens wat minder sierlijk kunnen eindigen. En … waar is het volumeknopje van de reporter?

supercharger-sounds

Een kadootje voor ogen en oren

Omdat we hier geen genoeg van kunnen krijgen, hierbij een fijne compilatie van turbogeluid en mooie auto’s.

Vervuilde-Zeef-Oliepomp

Turbo Dokter – Een Hyundai h300 2.5 crdi

We kregen onlangs de turbo van een Hyundai h300 voor reparatie. Het draaiende gedeelte was zeer sterk beschadigd. De oorzaak daarvoor was een gebrek aan oliesmering. Niet dat er helemaal geen olie bij de turbo kwam, maar wel te weinig voor de juiste smering.

dump-valve

De turbo is en blijft populair

Schoner, efficiënter, betere prestaties … autofabrikanten blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Het is net topsport. De veelzijdigheid van de turbotechniek biedt vele mogelijkheden voor R&D afdelingen om naar hartenlust te experimenteren, vroeger en ook nu.

Garrett turbo revisie

FAQ: Waarom wil Turbo’s Hoet de defecte turbo retour ontvangen?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig doen velen van u dat. Hieronder één van de meest gestelde vragen: Waarom wil Turbo’s Hoet de defecte turbo retour ontvangen?

Ford-Transit-turbo-dokter

Turbo Dokter – Ford Transit 2.2 TDCi, bouwjaar 2009

Het motormanagement van deze Ford Transit gaf aan dat er een storing is. De monteur had de auto aan de computer aangesloten en de foutcodes wezen op een defecte turbo. Daarop had de monteur een nieuwe turbo besteld bij een lokale grossier en de turbo vervangen. Maar de auto geeft nog steeds dezelfde foutcodes. Wat nu?

Korte of lange termijn visie

Bent u een korte- of langetermijndenker?

Je kunt denken ‘een turbo is een turbo. Ik kies de goedkoopste, wat maakt het uit waar ik hem bestel’. Dat kan, maar dat is een kortetermijngedachte die uiteindelijk niet het gewenste resultaat oplevert. We leggen uit wat onze langetermijnstrategie is en hoe u én uw klant daarvan kunnen profiteren.

foto-meet-the-team-frank-klaverstijn

Maak kennis met Frank Klaverstijn

Naam Frank Klaverstijn Leeftijd 40 jaar Functie/specialiteit Senior turbo revisie specialist In de ban van turbo’s sinds 1994 Sinds ik voor het eerst in aanraking kwam met een turbo, heeft het mij nooit meer los gelaten. Daarbij geldt voor mij: hoe groter hoe beter. Ik heb van 1994 tot 1997 gewerkt bij TRN, een turbo...

formule1-filmpje

Formule 1 wijsheid

Dit filmpje gaat al enige tijd rond. Toch delen we het graag nog eens met u. Waarom? Omdat het werkelijk een waanzinnig mooi in elkaar gestoken filmpje is! Én omdat de in de F1 toegepaste technieken vaak uiteindelijk in meer of mindere mate worden toegepast op normale straatauto’s. En die technieken dus uiteindelijk bij u in de garage terechtkomen.

Aangelopen-compressorhuis

FAQ: Hoeveel speling mag een turbo hebben?

Ieder z’n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig doen velen van u dat. Hieronder één van de meest gestelde vragen: Hoeveel speling mag een turbo hebben? Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken in...

2008-Mercedes-Benz-ML320-CDI

Turbo Dokter – Mercedes ML 320 CDi, bouwjaar 2008

Een turbo voor een Mercedes ML 320 CDi, bouwjaar 2008. De eigenaar ruikt uitlaatgassen in het interieur. De garagist is even meegereden. En inderdaad … er zit een luchtje aan deze patiënt.

Turbo meten

Waarom Turbo Nieuws?

Met Turbo Nieuws houden we u op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op turbogebied. ‘Waarom?’, vroeg mij laatst een garagist. Even stond ik met mijn mond vol tanden. Hij zette mij aan het denken. ‘Omdat we nou eenmaal veel weten over turbo’s,’ is het simpele antwoord.

Jason-van-Surksum

Benieuwd wie er allemaal werken bij Turbo’s Hoet?

In de ban van turbo’s omdat ik turbo’s een mooi technisch product vind en ik bij Turbo’s Hoet klanten niet alleen turbo’s kan verkopen maar ze ook kan helpen bij het daadwerkelijk oplossen van hun storing.

Audi RS5 TDI

E-turbo: einde turbogat?

Uitlaatgasturbo’s worden aangedreven door…. uitlaatgassen! Dat is een schitterende techniek, want met behulp van uitlaatgassen wordt nieuwe energie geproduceerd in de vorm van aandrijving van de turbo. Die kan op zijn beurt weer turbodruk produceren en voilà, een zeer efficiënte en milieuvriendelijke techniek is geboren!

Circuit de spa, Francorchamps

Maak kans op vipkaarten voor de Supercar Challenge!

In de vorige Turbo Nieuws maakten we bekend dat we 2 keer 2 vipkaarten weggeven voor de Supercar Challenge op zaterdag 4 oktober in Spa Francorchamps. Door de vakantie is deze buitenkans misschien naar de achtergrond gezakt. Daarom deze reminder.

Porsche 911 vs 918

Porsche 911 vs 918 - Speed Week 2014: TopGear Magazine

Hoe vervang je de olie zonder vieze handjes?

Hoog tijd dat deze heren een bezoekje brengen aan onze werkplaats!

slijtage van de overdrukregelaar

Turbo Dokter – 1.6 THP Peugeot 308, bouwjaar 2009

Patiënt: een turbo voor een 1.6 THP motor uit een Peugeot 308, bouwjaar 2009. Klacht: de turbo maakt een rammelend geluid bij het stationair draaien. En het motormanagementsysteem geeft steeds de melding ‘turbo druk te laag’ of ‘turbodruk te hoog’.

Win vipkaarten voor de Supercar Challenge!

Zin in een hele zaterdag verschroeid rubber snuiven? We geven 2 keer 2 vipkaarten weg voor de Supercar Challenge op zaterdag 4 oktober in Spa Francorchamps! Zoals u misschien weet sponsort Turbo’s Hoet het Spirit Racing Team.

De aluminium onderdelen worden gestraald met een keramische glasparel

Turbo’s Hoet Experience: een leerzaam bedrijfsbezoek

De ontwikkelingen op het gebied van turbo’s staan niet stil. En ook motoren, brandstofinjectiesystemen en motormanagement worden steeds geavanceerder. Gelukkig hoeft u niet op jacht naar de nieuwste inzichten op dat gebied. Dat doen wij voor u. En die kennis delen we graag. Bijvoorbeeld tijdens de Turbo’s Hoet Experience.

Opengewerkte turbo voor BJ Autoservice

BJ Autoservice uit Egmond aan Zee is onze 500ste Facebook-fan. Om het succes van onze Facebookpagina te vieren overhandigde Turbo’s Hoet directeur Olaf Velthuis beide mannen, Jeroen Bakker en Arnold Jensch, de felbegeerde opengewerkte turbo.

foto-faq-variabele-turbo

FAQ: Hoe herken ik een variabele turbo?

Ieder z'n vak. Een turbo is een ingewikkeld stukje techniek. Daarom is het helemaal niet vreemd als u een vraag heeft. Bel ons, we helpen u graag! Gelukkig doen velen van u dat. Hieronder één van de meest gestelde vragen: Hoe herken ik een variabele turbo?

Hoe werkt een turbo?

Auto’s zouden eigenlijk twee motoren moeten hebben. Eén om snel mee te kunnen accelereren en één voor een constante snelheid. Omdat twee motoren in een auto iets teveel van het goede is, biedt de inbouw van een turbo een oplossing voor dit dilemma. De werking van een turbo berust op het onder druk toevoegen van...

Voor- en nadelen van de turbo

De turbo biedt veel voordelen. Maar wat is dan de reden dat fabrikanten van automotoren de turbo niet standaard inbouwen? Wij hebben voor u de voor- en nadelen van de turbo op een rij gezet. De voordelen Een turbomotor biedt technische en economische voordelen ten opzichte van een motor zonder turbo: De verhouding tussen gewicht...

De techniek

Elke motor levert een bepaald vermogen. In een verbrandingsmotor wordt dat vermogen geleverd door een combinatie van brandstof, zuurstof en de ontbrandingstemperatuur. Door elk van deze drie factoren te veranderen, verandert het vermogen van de motor. Willen we, bij een gelijkblijvende temperatuur, meer vermogen, dan zal er meer brandstof en zuurstof moeten worden aangevoerd. Dat...

Binnenwerk-turbo

De hoofdonderdelen van de turbo: het binnenwerk

Een turbo is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: de compressor, het binnenwerk en de turbine. Het binnenwerk Het binnenwerk vormt het centrale gedeelte van de turbo en is gemonteerd tussen het compressorhuis en het turbinehuis. In dit binnenwerk is het lagerhuis gemonteerd. In het lagerhuis loopt de starre turbine-as, die draait in een zwevend lagersysteem met...

Overdrukklep-open

De hoofdonderdelen van de turbo: de turbine

Een turbo is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: de compressor, het binnenwerk en de turbine. De turbine Het turbinehuis en het turbine-as vormen samen de turbine. Het turbinehuis is gemaakt van gietijzer en is daardoor bestand tegen de enorme temperaturen die behaald worden. Deze temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 800 °C.  Het turbinewiel van de...

3.-Boreless-superback-compressorwiel

De hoofdonderdelen van de turbo: de compressor

Een turbo is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: de compressor, het binnenwerk en de turbine. De compressor Het uit aluminium vervaardigde compressorhuis en het compressorwiel worden samen de compressor genoemd. Het formaat ervan wordt bepaald door de specificaties van de motor. De vorm van het compressorhuis leidt er toe dat de lucht wordt gecomprimeerd, waarna deze...

2.1-Mercedes-3.0-liter-Turbo-Diesel

De geschiedenis van de turbo

De turbo bestaat ongeveer net zo lang als de verbrandingsmotor. Al in 1885 en 1896 deden Gottlieb Daimler en Rudolf Diesel onderzoek naar nieuwe mogelijkheden om het vermogen te vergroten en het brandstofverbruik te verminderen door het inbrengen van gecomprimeerde lucht. Het was de Zwitser Alfred J. Büchli die in 1905 het principe van de...