Rechter bepaalt: Onderzoek naar oorzaak turbostoring verplicht

19 June 2018

De juiste diagnose is bij wet verplicht bij een turbostoring. Dit blijkt uit de uitspraak van De Rijdende Rechter, die in zijn TV-programma wordt ingeschakeld om een hoogoplopend meningsverschil tussen garagist en klant op te lossen.

Tijdens deze editie van De Rijdende Rechter concludeert de rechter: “Vast is komen te staan dat u onvoldoende onderzoek heeft gedaan voordat u de turbo’s verving. Als u dat had gedaan had u ontdekt dat de verstuivers lekten waardoor de turbo steeds weer verstopte.” En in zijn conclusie stelt hij verder “ondanks het feit dat u stelt dat uw klant de reparatie zo goedkoop mogelijk wilde, móet u een klant altijd waarschuwen voor onverstandige keuzes”. Het uiteindelijke oordeel van de Rijdende Rechter: de garagist moet de klant het bedrag van de reparatie terug betalen. Een verhelderende uitspraak!

Specialistische kennis

En nu de praktijk. Hoe voorkomt de garagist een onvolledige of foute diagnose? Dat is niet makkelijk, aangezien een defecte turbo in bijna alle gevallen het gevolg en niet de oorzaak is van het probleem. Alleen het vervangen van de defecte turbo is daarom niet de oplossing. Voor een juiste diagnose is specialistische kennis nodig en turboschades zijn voor de meeste monteurs geen alledaagse kost. Met ons TurboPartner-programma ondersteunen wij garagisten hierin.

Technische ondersteuning van Turbo’s Hoet

Garagisten die zich hebben aangesloten aan het TurboPartner programma van Turbo’s Hoet, ontvangen bij iedere turbomontage altijd technische ondersteuning van de turbospecialisten van Turbo’s Hoet. Zij weten dus zeker dat zij altijd de juiste diagnose stellen en de kans op herhaalschade uitsluiten. Daarnaast biedt het TurboPartner-programma  bijvoorbeeld ook vergoeding van arbeidsuren, waardoor eventuele risico’s bij het vervangen van een turbo tot een minimum zijn beperkt. Kortom, met het TurboPartner-programma heeft de garagist alles wat nodig is voor een perfecte turbomontage.

TurboPartner worden?

Garagisten die TurboPartner willen worden, krijgen eerst een training bij hun grossier. Daarmee hebben zij voldoende basiskennis in huis. Maar het allerbelangrijkste: bij elke turbomontage krijgt de garagist binnen 30 minuten persoonlijke ondersteuning. TurboPartner worden is heel eenvoudig, meld u aan via turbopartner.com.