TurboPartner Bertus Beets Purmerend

29 February 2016

De afgelopen dertig jaar heeft hij de diverse ontwikkelingen in de autotechniek meegemaakt. En het wordt er niet eenvoudiger op. Benieuwd naar zijn ervaringen? Maak kennis met TurboPartner Nico van Beusekom van Bosch Car Service Bertus Beets in Purmerend.

Opgericht in

1983. Dat is dus alweer 33 jaar geleden.

Hoeveel monteurs

We hebben 8 monteurs in dienst.

Je favoriete merk

We zijn gericht op alle merken. Maar de meeste auto’s die we binnen krijgen zijn van Mercedes en de VAG-groep. Dat is van oudsher zo gegroeid. Met name Mercedes bedrijfswagens doen we veel.

Je favoriete klus

Een ingewikkelde storing, die vind ik het leukst om op te lossen. De autotechniek is tegenwoordig enorm complex. Verschillende onderdelen communiceren met elkaar en beïnvloeden elkaar. Dan kun je heel lang puzzelen voordat je de juiste oorzaak voor een storing hebt gevonden. Als bijvoorbeeld de airco het niet doet, dan is misschien de airco zelf defect. Maar het kan ook zijn dat het motormanagement de airco niet meer aanstuurt.

Sinds wanneer werk je met Turbo's Hoet?

We zijn TurboPartner sinds 2012. Maar we zijn al veel langer klant bij Turbo’s Hoet. Want het is een bedrijf met veel technische knowhow. Zeker nu de autotechniek steeds ingewikkelder wordt, is hun advies onmisbaar. Dus, voordat we een turbostoring gaan oplossen, overleggen we vaak met hun technische dienst. We hebben al zo vaak gemerkt dat dat scheelt in het aantal uren dat je met een klus bezig bent. Laat staan dat je nutteloos een onderdeel vervangt… daar wordt niemand vrolijk van.

Heb je een voorbeeld van een probleem dat je met Turbo's Hoet hebt opgelost?

Een paar maanden geleden kregen we een Fiat camper in reparatie die bij een bepaald toerental enorm trilde. De auto leverde wel normaal vermogen, maar de eigenaar vertrouwde het niet helemaal. Een paar dagen later zou hij ermee op wintersport gaan en hij wilde zeker weten dat de camper niet stil zou komen te staan in de bergen. Niets wees erop dat het trillen aan de turbo zou kunnen liggen. Maar toch was ik er niet helemaal gerust op. In overleg met Turbo’s Hoet hebben we toen de turbo laten testen. Het was een variabele turbo en na demontage bleek dat het verstelbare gedeelte bleef hangen. Dat zorgde voor een onbalans bij een bepaald toerental. We hebben de turbo laten repareren en de klant kon met een gerust gevoel de weg op.