TurboPartner Alewijn Ott uit Alkmaar

Door ons werk treffen we veel interessante mensen met allerlei mooie verhalen. Zo ook bij autobedrijf Alewijn Ott uit Alkmaar. Hoe dit bedrijf uitgroeide tot een begrip in Noord-Holland vertelt de altijd opgewekte Ron Zomerdijk in dit korte interview.

OPGERICHT IN

1974. Het bedrijf gaat al een poosje mee en draagt de naam van de oprichter, die op de middelbare school al met bromfietsen handelde. Op zijn 18e verjaardag moest zijn vader direct mee om zijn eerste auto op te halen. Het handelen zat meneer Ott dus in het bloed. Dat liep aardig uit de hand, waardoor er nu zo’n 250 tweedehands auto’s hier op het terrein staan.

HOEVEEL MONTEURS

We hebben zeven monteurs in dienst, waarvan er één chef is. Daarnaast werken er twee mensen op de administratie en drie als verkopers. Verder hebben we nog een inkoper en een aftersalesafdeling.

JE FAVORIETE AUTOMERK

Volkswagen en Audi zijn mijn favorieten. Die zitten altijd logisch in elkaar. Dat kun je niet van alle automerken zeggen. Ik lag vanaf mijn 18e regelmatig onder Golfjes 1 en 2 te sleutelen. Daar heb ik veel van geleerd en toen van mijn hobby mijn werk gemaakt.

JE FAVORIETE KLUS

Ik vind alles leuk, als het maar afwisselend is. De ene keer doe ik een APK’tje, de andere keer duik ik in een klus van anderhalve dag. De volgende dag vervang ik een versnellingsbak. Het ligt er maar net aan wie er tijd voor heeft, iedereen is hier gelijk. Zo krijgen we allemaal de kans om grote én kleine klussen op te pakken.

SINDS WANNEER WERK JE MET TURBO’S HOET?

Ik kan me niet anders herinneren. We bestellen volgens mij al 20 jaar bij Turbo’s Hoet. In ieder geval langer dan ik hier werk. Een jaar of vijf geleden hebben we de cursus gedaan en sinds 2011 zijn we officieel TurboPartner.

TURBO’S HOET, WANT…

Ze leveren goeie kwaliteit en helpen je bij al je vragen. Als je een turbo aanmeldt, bellen ze snel terug voor meer achtergrondinformatie. Ze weten ook vaak handige oplossingen als je er een keer zelf niet uit komt. Bovendien leveren ze bijvoorbeeld een extra leiding als ze weten dat dat de reden voor het turbodefect was. Als ze een nieuw probleem tegenkomen, diepen ze dat helemaal uit en passen ze het assortiment er op aan.

HEB JE EEN VOORBEELD VAN EEN PROBLEEM DAT JE MET TH HEBT OPGELOST?

We kregen eens een Kia met een defecte turbo. Die bleek te zijn stukgelopen, omdat de oliezeef verstopt zat en de turbo dus geen olie meer kreeg. Turbo’s Hoet leverde niet alleen een nieuwe turbo, maar ook een nieuwe oliezeef. Daarbij vroegen ze ook nog of we bepaalde andere checks hadden uitgevoerd. Dat is het mooie, ze gaan net een stapje verder.